2013 m. gegužės 28 d., antradienis

Prasidėjo registracija kelionei į Marsą

Organizatcija “Mars One” pirmadienį pradėjo atranką pirmiesiems keturiems kolonistams išrinkti, kurie vyks į Marsą. Kelionė numatyta 2023 metais, tačiau reikėtų paminėti, kad bilietas tik į vieną pusę. Keleiviai į Žemę nebegrįš.
„Reali tikimybė, kad Marse atsiras krematoriumas. Patys Marso gyventojai nuspręs, ką daryti su mirusiųjų kūnais“, – sakė „Mars One“ įkūrėjas Basas Lansdorpas. Kadangi numatoma kelionė tik į vieną pusę, tai gerokai sumažina misijos kaštus. Be to, kol kas nėra išrastos technologijos, kurios leistų kosmoso keliauninkams grįžti. Registruotis skrydžiui gali visi norintieji, svarbu būti pilnamečiu ir susimokėti registracijos mokestį (jis neviršija 25 dolerių).
2023 metais numatoma į Marsą nuskraidinti du vyrus ir dvi moteris, kurių svarbiausia užduotis bus šioje planetoje įsikurti ir pradėti jos tyrinėjimus. Jų gyvenimas bus transliuojamas Žemėje. Vėliau, po dviejų metų, į Marsą numatoma skraidinti dar du naujus gyventojus.
Registruotis bei balsuoti už pirmuosius kandidatus galima „Mars One“ tinklalapyje. Šiuo metu jame jau yra užsiregistravę ir keli Lietuviai.

KOMENTUOKITE, DALINKITĖS, TAPKITE SEKĖJAIS!!!

Jau rytoj pradėsime įkeltinėti visų Saulės sistemos planetų aprašymus (9 straipsniai)
------------------------------------------------------------------>

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentaruose negalima keiktis, įžeidinėti, ar kitaip nepaklusti taisyklėmis!!!

Patariame perskaityti: